Rolky z toustového chleba s lososem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks uzený losos
1 špetka mletý černý pepř
pomazánkové máslo
1 kelímek pomazánkové máslo
1 balíček tmavý toastový chléb
1 svazek čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Začneme s náplní, kterou vytvoříme z pomazánkového másla a lososa, kterého si nejdříve nakrájíme na malé kousky. Losos je sám o sobě slaný, náplň se tedy dosolit může, ale nemusí. Přidáme pepř a krém je hotový

  2. Dále si připravíme toustový chléb. Nejdříve odkrojíme okraje. Poté jej vyválíme válečkem, aby chléb zhutněl a byl lépe tvarovatelný. Každou placku potřeme tenkou vrstvou krému, aby se nám lépe rolovala. Chléb stočíme a z vnější strany také pomažeme trochou pomazánkového másla. Rolky z toastového chleba s lososem obalíme v pažitce, kterou jsme si nasekali najemno. Hotové rolky dáme na chvíli do lednice a podáváme

  3. Rolky z toustového chleba s lososem podáváme jako vynikající předkrm nebo chuťovku při různých příležitostech. Z jednoho balení toustového chleba uděláme přibližně 15 rolek, záleží na prodejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!