Zapečené kapustové rolky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 lžíce olej
2 lžičky sůl
1 lžička sůl
2 ks vejce
3 ks vejce
2 lžíce plnotučná hořčice
3 kelímky zakysaná smetana
2 lžičky mletý kmín
2 lžičky mletá sladká paprika
500 g mleté vepřové maso
2 lžíce sladký kečup
2 lžičky mletý černý pepř
olej na vymazání
2 ks rýže v sáčku
10 - 15 ks kapustový list

Postup přípravy receptu

  1. V osolené vodě uvaříme kapustové listy (podle možnosti vcelku). Rýži uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme

  2. Uvařenou rýži smícháme s mletým masem, přidáme vejce, sůl, pepř, mletý kmín, červenou sladkou papriku, česnek, kečup, hořčici a pořádně zamícháme

  3. Na spodek pekáče dáme olej. Připravenou směsí plníme listy a pečlivě zarolujeme. Pokládáme do pekáče těsně vedle sebe. Dáme do předem vyhřáté trouby péct na 45 minut při 250 °C. Poté zalijeme zakysanou smetanou, do které jsme rozšlehali vejce a sůl

  4. Pak pečeme na 180 °C, dokud se nám neudělá zlatavá kůrčička

  5. Zapečené kapustové rolky podáváme s čerstvým (nejlépe) světlým chlebem. Kapustové rolky chutnají teplé i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!