Rolka z mletého a brambor recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
1 ks vejce
- - máslo
- - petrželka
500 g brambory
1 ks cibule
100 ml smetana
500 g pórek
3 lžíce mouka hladká
350 g mrkev
- - pepř mletý
750 g maso mleté
1 ks rohlík

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme a potom rozšťoucháme s máslem a ušleháme v hustou kaši, do které přidáme petrželku, osmaženou cibulku, osolíme, opepříme a dokořeníme. Maso promícháme s houskou namočenou v mléce, přidáme koření, sůl a pepř. Na fólii navrstvíme směs, na ni kaši a opatrně zavineme v rolku, kterou upečeme dozlatova v pekáči. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme ji na kousky a orestujeme ji na tuku, zalijeme trochou vody a dusíme do změknutí. Zjemníme smetanou a zaprášíme moukou, povaříme a osolíme a rolku se zeleninou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!