Vaječná rolka s tuňákem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

olej
sůl
3 ks vejce
1 lžíce mléko
1/2 ks karotka
80 g tuňák v oleji
mletý černý pepř
1 ks jarní cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou karotku nastrouháme nahrubo. Tuňáka necháme okapat na sítku. V míse rozšleháme vejce s mlékem a vmícháme nakrájenou cibulku a nastrouhanou karotku. Vaječnou směs ochutíme solí a pepřem

  2. Zahřátou pánev potřeme olejem, přilijeme asi 1/4 množství vaječné směsi a při mírné teplotě necháme zpevnit. Pak placku poklademe částí okapaného tuňáka a z jedné strany ji začneme rolovat tak, aby několik centimetrů protilehlého okraje placky zůstalo nesvinuto. Poté rolku přesuneme k okraji pánve a volné dno opět potřeme olejem. Malou naběračkou přilijeme další část vaječné směsi tak, aby se spojila s volným okrajem rolky, kterou po zatuhnutí poklademe tuňákem a opět z části svineme. Důležité je, abychom pracovali velmi pozvolna na mírném ohni. Takto rolku postupně "napojujeme" až do vypotřebování všech surovin

  3. Vaječnou rolku s tuňákem přesuneme na talíř, obložíme zeleninou a podáváme s čerstvým pečivem jako teplou snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!