Krůtí steak s karotkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

60 g slanina
1 špetka sůl
2 ks vejce
2 lžíce máslo
400 g karotka
olej na smažení
1 lžička provensálské koření
bylinkové máslo
400 g krůtí prsa

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí řízek osolíme, protkneme slaninou, naložíme do rozšlehaného vejce s provensálským kořením a necháme chvíli odležet

  2. Karotku krátce povaříme, aby neztratila svou křehkost, pak ji scedíme. Na pánvi rozpustíme máslo a karotku krátce orestujeme, ale postupujeme opatrně, abychom máslo nepřipálili

  3. Marinovaný steak zprudka opečeme na pánvi, aby nebyl příliš vysušený, ale zároveň maso nesmí zůstat syrové

  4. Marinovaný krůtí steak servírejeme horký, s karotkou a zdobíme vločkami bylinkového másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!