Vepřová rolka se špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 ks česnek
olej
sůl
5 lžic máslo
1 kg brambory
4 ks cibule
400 g špenát
200 ml hovězí vývar
1 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
2 kg vepřová pečeně
2 paličky česnek na brambory

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli (2 ks) a na plátky nakrájený česnek. Smažíme 3 minuty, dokud cibule nezměkne

  2. Vmícháme špenát, osolíme, opepříme a podusíme, dokud nezavadne. Maso rozkrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát vysoký asi 1,5 cm. Maso naklepeme a rozprostřeme na něj špenát, zarolujeme a ovážeme provázkem. Roládu ze všech stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme dle chuti

  3. Roládu osmažíme na pánvi ze všech stran a poté ji vložíme do pekáče, přelijeme tukem z pánve, vsypeme stroužky česneku i se slupkou, na silnější plátky nakrájenou cibuli a čtvrtky brambor i se slupkou

  4. Brambory osolíme, poklademe na ně plátky másla a vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C. Pečeme cca 60 minut, maso průběžně podléváme vývarem a otáčíme. Hotovou vepřovou rolku se špenátem necháme 15 minut odpočinout a krájíme na plátky

  5. Vepřovou rolku se špenátem podáváme s bramborami a přelité výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!