Vepřová rolka se špenátem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 ks česnek olej sůl 5 lžic máslo 1 kg brambory 4 ks cibule 400 g špenát 200 ml hovězí vývar 1 lžíce dijonská hořčice mletý černý pepř 2 kg vepřová pečeně 2 paličky česnek na brambory
Postup Vepřová rolka se špenátem
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli (2 ks) a na plátky nakrájený česnek. Smažíme 3 minuty, dokud cibule nezměkne
Vmícháme špenát, osolíme, opepříme a podusíme, dokud nezavadne. Maso rozkrojíme do spirály, aby vznikl obdélníkový plát vysoký asi 1,5 cm. Maso naklepeme a rozprostřeme na něj špenát, zarolujeme a ovážeme provázkem. Roládu ze všech stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme dle chuti
Roládu osmažíme na pánvi ze všech stran a poté ji vložíme do pekáče, přelijeme tukem z pánve, vsypeme stroužky česneku i se slupkou, na silnější plátky nakrájenou cibuli a čtvrtky brambor i se slupkou
Brambory osolíme, poklademe na ně plátky másla a vložíme do rozehřáté trouby na 220 °C. Pečeme cca 60 minut, maso průběžně podléváme vývarem a otáčíme. Hotovou vepřovou rolku se špenátem necháme 15 minut odpočinout a krájíme na plátky
Vepřovou rolku se špenátem podáváme s bramborami a přelité výpekem.