Roláda ze sekané a bramborákového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg slanina
těsto
5 stroužků česnek
2 ks vejce
0 kg brambory
1 ks cibule
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
koření na sekanou
náplň
1 ks vejce
1 ks cibule
0 kg mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme, česnek prolisujeme, jednu cibuli nakrájíme na jemno a druhou cibuli na kolečka.

  2. K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na jemné kostičky, koření podle chuti, sůl a zahustíme hladkou moukou.

  3. Nejdříve si zapneme troubu a necháme trochu rozpálit plech, potom vyndáme plech z trouby a potřeme ho olejem nebo sádlem, co kdo má rád. Těsto rozetřeme na horký plech a asi na 10 minut dáme zapéct. Potom potřeme bramborákové těsto mletým masem smíchaným s vejcem a ochuceným kořením na sekanou nebo jiným kořením podle chuti. Sekaná může být řidší konzistence. Vrstvu sekané poklademe cibulí nakrájenou na kolečka. Těsto se sekanou opatrně srolujeme do rolády.

  4. Roládu přendáváme na jiný pekáč, který předtím vyložíme plátky slaniny nebo špeku. Slaninu poklademe i na vrchní stranu rolády, mírně podlijeme vodou, aby se roláda nepřipálila do doby, než slanina pustí tuk.

  5. Roládu dáme péct asi na 1 hodinu do trouby rozpálené na 200 °C. Při pečení je někdy potřeba znova přidat trochu vody a polévat povrch.

  6. Roládu ze sekané a bramborákového těsta podáváme se zeleninovým salátem. Větší jedlíci můžou podávat s bramborovým salátem, brambory nebo chlebem. Roládu můžeme podávat jak teplou i studenou, pokaždé je výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!