Oravská pomazánka recept

Apetit Recepty pomazánky

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
2 lžičky hořčice
1 ks kyselá okurka
125 g měkký tvaroh
3 lžičky tatarská omáčka
3 ks vejce natvrdo
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 lžíce pomazánkové máslo
1 ks nakládaná kapie

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájíme cibuli, kyselou okurku, nakládanou kapii a uvařená vejce nasekáme také nadrobno

  2. Smícháme nakrájenou cibuli, okurku, kapii a vejce s tvarohem a pomazánkovým máslem. Přidáme hořčici, tatarskou omáčku, mletou papriku a podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a můžeme podávat

  3. Oravskou pomazánku roztíráme na chlebíčky, chleba nebo na různé pečivo podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!