Oravská rybí polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

cukr
sůl
smetana
100 g celer
3 ks mrkev
1 ks petržel
1 sklenice sterilovaná červená řepa
jíška
bobkový list
nové koření
3 ks hlava z kapra
1 balíček kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Povaříme si 3 větší hlavy z kapra. Do vody přidáme nové koření, bobkový list a sůl. Asi po 25 minutách vyjmeme hlavy, obereme maso a dáme vedle

  2. Do vývaru přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu. Až změkne, přidáme vařit balíček kysaného zelí a sklenici zavařené červené řepy

  3. Když je zelí a řepa poloměkká, vrátíme do hrnce obrané maso z hlavy. Krátce povaříme a podle chuti přisladíme, nebo přidáme smetanu, případně jíšku. Já jsem nepřidal ani jedno z toho

  4. Oravskou rybí polévku můžeme na talíři ozdobit kopečkem šlehačky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!