Roláda z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

20 g česnek
20 g česnek
30 g olej
sůl
sůl
sůl
1 ks vejce
30 g strouhanka
5 g solamyl
4 g majoránka
300 g cibule
50 g cibule
bílý pepř
bílý pepř
10 g hladká mouka
100 g hrubá mouka
800 g jehněčí kýta
600 g listový špenát
300 g vařené brambory
100 g smetana 33%
1 l jehněčí vývar
40 g clarifikované máslo
40 g clarifikované máslo

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí kýtu nařízneme nožem na plát a přes fresh folii rozklepeme. Potřeme rozsekaným česnekem, nasekanou majoránkou, osolíme, opepříme a zarolujeme. Okořeněnou kýtu zavážeme provázkem

  2. Na oleji opečeme roládu ze všech stran. Maso vyjmeme z kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a restujeme, dokud neztmavne. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a pomaličku dusíme doměkka. Po podušení maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a uděláme jíšku. Zalijeme druhou polovinou vývaru, prošleháme metlou a provaříme 30 minut. Poté přecedíme přes jemný cedník. Jehněčí kýtu nakrájíme na plátky

  3. Špenát otrháme, několikrát opláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Na másle v kastrolu orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, zpěníme, přidáme česnek také na kostičky a také zpěníme. Přidáme špenát a orestujeme. Necháme odpařit vodu, přilijeme smetanu a krátce povaříme. Podušený špenát dochutíme solí a bílým pepřem

  4. Připravíme si bramborové šišky. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a jemně nastrouháme. Vše smícháme v misce v těsto, rychle zpracujeme. Z těsta vytvoříme šišky a 10 minut je vaříme ve vroucí osolené vodě. Poté bramborové šišky vyndáme z vody na plech a necháme chvilku vychladnout. Na suché pánvi opražíme strouhanku dozlatova a dáme ji stranou. Poté vložíme do pánve máslo, na něm opečeme uvařené šišky dozlatova a přidáme opraženou strouhanku

  5. Roládu z jehněčí kýty se špenátem a bramborovými šiškami rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!