Pečený bramborák recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

8 stroužků česnek
sůl
4 ks vejce
1 kg brambory
2 lžíce majoránka
1 ks cibule
mletý pepř
7 lžic hladká mouka
uzené maso

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory nastrouháme najemno, česnek prolisujeme. Oboje smícháme. Přidáme vejce, mouku, majoránku, cibuli pokrájenou najemno, uzené maso na kostičky a zamícháme. Směs osolíme podle chuti

  2. Těstíčko rovnoměrně rozprostřeme do pečícím papírem vyloženého, nebo sádlem vymazaného pekáče. Dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C a pečeme asi 35 minut. Plech můžeme během pečení přendat výš, aby se lépe upekl i vršek těsta

  3. Pečený bramborák podáváme buď jen tak, nebo s plátky uzeného masa, či s kysaným zelím. Bramborák je dobrý i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!