Roláda se šlehačkou a ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 lžíce solamyl
1 lžíce kakao
3 lžíce cukr krupice
ovoce
1 ks vanilkový cukr
3 lžíce hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 ks ztužovač do šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme ostatní sypké suroviny, až je těsto hodně husté. Pak začneme přidávat i sníh z bílků

  2. Když máme všechny suroviny smíchané, vyložíme plech pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Korpus na roládu pečeme na zhruba 200 °C asi 14 minut. Upečený korpus encháme trochu zchladnout a vlažný smotáme i s pečícím papírem. Necháme chvíli odležet

  3. Ušleháme šlehačku se ztužovačem, ale nesladíme. Rozmotáme roládu a potřeme šlehačkou a zamotáme. Necháme odležet v lednici a pocukrované podáváme. Když máme, můžeme do šlehačky zamíchat kostečky různého ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!