Roláda s makovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
120 g cukr krupice
120 g polohrubá mouka
náplň
300 ml mléko
100 g cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
160 g mletý mák
120 g rybízová marmeláda
podle potřeby
hladká mouka
poleva
3 lžíce horká voda
3 lžíce pomerančová šťáva
130 g cukr moučka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky utřeme s polovinou cukru do pěny. Z bílků a zbylého cukru připravíme tuhý sníh. Obě hmoty propojíme a zlehka vmícháme mouku.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 180 °C.

  3. Upečený korpus na makovou roládu přemístíme i s papírem na podnos, poprášíme hladkou moukou a přikryjeme utěrkou.

  4. Smícháme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a mletým mákem a 1 minutu povaříme. Odstavíme, necháme vystydnout a promícháme s marmeládou.

  5. Z části vychladlý korpus otočíme na utěrku, sundáme papír a potřeme veškerou marmeládovo-makovou náplní. Opatrně srolujeme a zabalíme do alobalu. Necháme v chladničce alespoň 2 hodiny rozležet.

  6. Z cukru, pomerančové šťávy a horké vody vymícháme hladkou polevu. Polevu opatrně rozetřeme na roládu a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!