Kuřecí kapsa na houbách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 - 3 ks vejce
solamyl
2 - 3 ks cibule
voda
vegeta
2 balíčky špenát
grilovací koření
olej na smažení
150 - 200 g čerstvé houby
mletý černý pepř
6 plátků kuřecí prso

Postup přípravy receptu

  1. Větší kuřecí prsa opláchneme, necháme okapat a odložíme na prkénko

  2. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme. Přidáme nakrájený mražený špenát a necháme rozpustit za občasného míchání. Přidáme vegetu podle chuti, špetku soli a vejce, která do špenátu pečlivě vmícháme

  3. Hotový špenát by měl být sušší a měl by se lehce lepit. Špenát odstavíme a přesypeme do větší mísy, kde jej necháme vychladnout

  4. Kuřecí maso nařízneme, zevnitř okořeníme pepřem a grilovacím kořením, nandáme porci vychladlého špenátu a kapsu sepneme párátky. Takto připravené kapsy ještě okořeníme vegetou

  5. V hlubší pánvi s poklicí nebo v kastrolu, rozehřejeme olej a kapsy zprudka opečeme. Přidáme očištěné a nakrájené houby, podlejeme vodou a dusíme doměkka. Omáčku můžeme zahustit solamylem

  6. Hotové kapsy šikmo nařízneme, rozložíme na talíř, přelijeme lžící omáčky s houbami a přidáme kopeček zbylého špenátu. Podáváme s pečenými bramborovými kostkami, nebo s hranolky. Přidat můžeme čerstvou zeleninu

  7. Nejvhodnější nápoj k tomuto pokrmu je kvalitní světlé pivo, nebo červené víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!