Kuřecí jehly s okurkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička majoránka
600 g kuřecí prsa
1 kelímek zakysaná smetana
1 lžíce citronová šťáva
1 ks salátová okurka
mletý černý pepř
1 balíček sýr Lučina
1 lžička čerstvý kopr

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Maso osolíme, opepříme, promícháme s olejem a necháme asi 30 minut v chladu odležet

  2. Mezitím si připravíme okurkový dip. Okurku očistíme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou tekutinu necháme okapat na sítu. V míse prošleháme lučinu se zakysanou smetanou, vmícháme okurku a nasekaný kopr. Omáčku dochutíme solí a pepřem

  3. Odleželé kuřecí maso napícháme na jehly, zakapeme citronovou šťávou a posypeme majoránkou. Špízy opečeme na oleji ze všech stran dorůžova a necháme na papírové utěrce okapat od tuku

  4. Kuřecí jehly rozdělíme na porce a podáváme s okurkovou omáčkou. Jako přílohu můžeme zvolit opečené brambory, ale postačí jen pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!