Rizoto z drůbežího masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce máslo
1 ks cibule
15 dkg žampiony
15 dkg drůbeží játra
50 dkg dušená rýže
1 dl drůbeží vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
petrželová nať
10 dkg sýr Lerdamer

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, až je zlatavá. Podusíme na ní na kostičky rozkrájená drůbeží játra, osolíme, opepříme a přidáme pokrájené vařené drůbeží maso a žampiony podušené ve vývaru.

  2. Rýži propláchneme, osolíme, v hrnci zalijeme vodou a podusíme doměkka.

  3. Drůbeží směs lehce vmícháme do dušené rýže a v zapékací míse v troubě prohřejeme.

  4. Při podávání nabíráme rizoto z drůbežího masa naběračkou, kterou jsme namočili do vlažné vody. Vzniklé kopečky sypeme strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.

  5. Rizoto z drůbežího masa podáváme se sterilovanou zeleninou, vhodné jsou okurky nebo nakládané cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!