Rizoto z drůbežího masa recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 lžíce máslo
1 ks cibule
15 dkg žampiony
15 dkg drůbeží játra
50 dkg dušená rýže
1 dl drůbeží vývar
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
petrželová nať
10 dkg sýr Lerdamer
Postup Rizoto z drůbežího masa recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, až je zlatavá. Podusíme na ní na kostičky rozkrájená drůbeží játra, osolíme, opepříme a přidáme pokrájené vařené drůbeží maso a žampiony podušené ve vývaru.
Rýži propláchneme, osolíme, v hrnci zalijeme vodou a podusíme doměkka.
Drůbeží směs lehce vmícháme do dušené rýže a v zapékací míse v troubě prohřejeme.
Při podávání nabíráme rizoto z drůbežího masa naběračkou, kterou jsme namočili do vlažné vody. Vzniklé kopečky sypeme strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.
Rizoto z drůbežího masa podáváme se sterilovanou zeleninou, vhodné jsou okurky nebo nakládané cibulky.