Polévka s brokolicí a pórkem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 l voda
1/2 ks pórek
1/3 hlávky brokolice
1 lžička podravka
1 kostka bujón
5 lžic hladká mouka
1/2 lžičky mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci rozpálíme 2 lžíce másla a zaprášíme moukou. Jíšku smažíme cca 7 minut, aby nebyla příliš tmavá a zalijeme litrem studené vody. Přidáme rozdrobený bujón (slepičí či zeleninový), můžeme i lžičku podravky, průběžně mícháme a čekáme, než se nám voda začne vařit

  2. Mezitím si pórek podélně rozkrojíme, pod tekoucí studenou vodou list po listu očistíme a polovinu pórku nakrájíme na cca 7mm široká půlkolečka. Zbylou polovinu můžeme nakrájet stejným způsobem a zamrazit. Brokolici rozebereme na drobnější růžičky, které omyjeme pod studenou vodou. Můžeme přidat i očištěný na menší kousky nakrájený stonek, pokud je brokolice čerstvá

  3. Jakmile se začne vařit voda, vsypeme připravené suroviny, uvedeme do varu, dle chuti přidáme pepř a sůl a vaříme cca 5 - 10 minut v závislosti na velikosti zeleniny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!