Polévka s bezlepkovými drožďovými knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 1 ks vejce majoránka 1 ks cibule 1 ks cibule vegeta 1 kostka droždí 3 lžičky olivový olej mletý černý pepř polévková zelenina 1 ks kuřecí skelet petrželka kudrnka 2 - 3 lžíce kukuřičná strouhanka 2 lžíce rýžová mouka
Postup Polévka s bezlepkovými drožďovými knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí skelet bez kůže dáme vařit se solí a rozkrájenou cibulí. Po uvaření scedíme a do vývaru obereme maso. Přidáme mraženou nebo čerstvou polévkovou zeleninu, trochu pepře a podle chuti okořeníme vegetou nebo osolíme
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit, dokud se nezačne oddělovat. Odstavíme z plotýnky, vmícháme vejce, sůl, pepř, rozmačkaný česnek, majoránku, rýžovou mouku a kukuřičnou bezlepkovou strouhanku. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé kuličky, které obalujeme v kukuřičné strouhance
Když je zelenina v polévce skoro měkká, zavaříme připravené drožďové knedlíčky a vaříme asi 10 minut
Polévku s bezlepkovými drožďovými knedlíčky podáváme ozdobenou petrželkou. Polévka je ideální jako lehká večeře, doma nám chutná i k snídani.