Polévka s bezlepkovými drožďovými knedlíčky recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
1 ks vejce
majoránka
1 ks cibule
1 ks cibule
vegeta
1 kostka droždí
3 lžičky olivový olej
mletý černý pepř
polévková zelenina
1 ks kuřecí skelet
petrželka kudrnka
2 - 3 lžíce kukuřičná strouhanka
2 lžíce rýžová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí skelet bez kůže dáme vařit se solí a rozkrájenou cibulí. Po uvaření scedíme a do vývaru obereme maso. Přidáme mraženou nebo čerstvou polévkovou zeleninu, trochu pepře a podle chuti okořeníme vegetou nebo osolíme

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Rozdrobíme droždí, necháme ho rozpustit, dokud se nezačne oddělovat. Odstavíme z plotýnky, vmícháme vejce, sůl, pepř, rozmačkaný česnek, majoránku, rýžovou mouku a kukuřičnou bezlepkovou strouhanku. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé kuličky, které obalujeme v kukuřičné strouhance

  3. Když je zelenina v polévce skoro měkká, zavaříme připravené drožďové knedlíčky a vaříme asi 10 minut

  4. Polévku s bezlepkovými drožďovými knedlíčky podáváme ozdobenou petrželkou. Polévka je ideální jako lehká večeře, doma nám chutná i k snídani.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!