Rizoto s uzeninou a zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 hrnek olej
0 l vývar
1 ks cibule
2 lžíce mouka
2 ks mrkev
400 g rýže
20 dkg uzenina
2 ks kapie
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička mletý barevný pepř
1 hrst mražená kukuřice
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme si rýži pro čtyři osoby (cca 400 g suché rýže), nechám na každém z vás, zda použijete rýži ve varných sáčcích, nebo zda si připravíte dušenou rýži, která je na rizoto daleko lepší. Větší cibuli nasekáme nahrubo. Mrkev, uzeninu (párek) a kapii nakrájíme na větší kousky.

  2. Na pánvi osmahneme nasekanou cibuli a mrkev. Po chvíli přidáme nakrájenou uzeninu, kapii, hrst kukuřice a orestujeme. Zelenina by měla být udělaná pěkně na skus. Poté směs okořeníme, osolíme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a necháme provařit.

  3. Zeleninu s uzeninou promícháme s rýží a skvělá večeře je na světě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!