Čokoládový koňak recept

Apetit Recepty nápoje

Suroviny na recept

2 ks žloutek
150 g čokoláda
170 g cukr moučka
2 balení vanilkový cukr
400 ml slazené kondenzované mléko
400 ml tuzemský rum 40%

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce nasypeme moučkový cukr, přidáme vaječné žloutky, pravý vanilkový cukr a nalámanou kvalitní čokoládu se 75 procenty kakaa. Přilijeme kondenzované mléko a za stálého míchání nad parou necháme čokoládu pomalu rozpustit. Celou směs mícháme, dokud se nespojí na hladký čokoládový krém, který začne houstnout. Přidáme na teplotě a uvařený pudink necháme sevřít. Sejmeme z tepla, přidáme rum a opět dobře promícháme

  2. Hotový čokoládový koňak necháme vychladnout a pak jej rozléváme do čistých lahví

  3. Tento čokoládový koňak není s kakaem, má chuť pravé čokolády a má i patřičné grády. Jedním slovem je to pochoutka, kterou se vyplatí připravit. Nápoj je to velmi chutný, hustý a voňavý po rozpuštěné čokoládě. Před naléváním do sklenic doporučuji lahví dobře protřepat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!