Čokoládový fondant s jahodovým coulis recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
-
2 lžíce cukr
3 ks vejce
90 g máslo
1 lžíce voda
90 g čokoláda
90 g cukr krupice
červené víno
50 g hladká mouka
čerstvé jahody
máslo na vymazání
mouka na vysypání
Postup Čokoládový fondant s jahodovým coulis
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si fondant. Máslo a kvalitní čokoládu rozpustíme ve vodní lázni
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Formičky vymažeme máslem a vysypeme moukou
Rozšleháme vejce a při šlehání vejce postupně přisypáváme cukr. Poté přilijeme teplou čokoládu s máslem a znovu metlou rozšleháme na jednobarevnou hmotu
Čokoládové těsto rozdělíme do formiček, vložíme do trouby a pečeme cca 8 - 10 minut. Pečení je nejdůležitější část přípravy. Upečený fondant vyjmeme a necháme minimálně 3 minuty chladnout
Mezitím si připravíme omáčku - jahodový coulis. Očištěné jahody (odhadem na 4 porce) nakrájíme a vložíme do kastrůlku. Přilijeme víno a přisypeme 2 lžíce cukru. Dále přilijeme lžíci vody a vaříme, až jsou jahody rozvařené na kaši. Poté jahodový coulis scedíme a omáčku přes jemné sítko propasírujeme
Čokoládové bábovičky fondant vyklopíme na talíře, přelijeme jahodovým coulis a ihned podáváme jako sladký dezert. Fondant by měl být po rozkrojení tekutý.