Čokoládový krém recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

2 ks vejce
300 ml mléko
125 g čokoláda na vaření
60 g cukr moučka
15 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu nalámeme na kousky a za stálého míchání rozpustíme v teplém mléce

  2. Vejce s cukrem našleháme do pěny, přidáme mouku a takto připravenou směs zašleháme do čokoládového mléka. Vše znovu zahřejeme a za stálého míchání chvíli povaříme

  3. Horký čokoládový krém servírujeme v miskách a podle chuti a možností zdobíme ušlehanou smetanou, hoblinkami čokolády apod. Čokoládový krém užijeme i při slavnostních příležitostech

  4. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!