Rizoto s listovým špenátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 dl vývar
1 lžíce máslo
400 g rýže basmati
500 g čerstvý špenát
podle chuti
česnek
1 ks cibule
1 ks pórek
mletá sladká paprika
mletý barevný pepř
strouhaný muškátový oříšek
mořská sůl
na ozdobu
parmazán
Postup Rizoto s listovým špenátem recept
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené špenátové listy nahrubo posekáme. Taktéž cibuli, pórek a česnek nasekáme, ale nadrobno.
Na oleji zpěníme cibuli, pórek a česnek, špenát lehce orestujeme, osolíme a opepříme.
Mezitím uvaříme rýži basmati. Pro její přípravu použijeme kvalitní drůbeží nebo zeleninový vývar, na závěr vmícháme oříšek másla. Rýži ochutíme paprikou a muškátovým oříškem. Smícháme se špenátem.
Jednotlivé porce rizota s listovým špenátem posypeme strouhaným parmazánem a podáváme s rajčatovým salátem ozdobeným olivami a bazalkou.