Chřest s pošírovaným vejcem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

1 lžíce cukr
1 stroužek česnek
sůl
4 ks vejce
2 lžíce máslo
1 lžička ocet
bylinky
2 balíčky mozzarella
100 ml olivový olej
3 lžíce citronová šťáva
1/4 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 balíček bílý chřest
1/4 lžičky prášková horčice

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme omáčku, kterou necháme nejméně 8 hodin před použitím rozležet. Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme podélně na třetiny. Ve skleničce s uzavíratelným víčkem protřepeme olivový olej s citronovou šťávou, cukrem, paprikou, hořčicí, solí, čerstvě drceným černým pepřem a nakrájenými plátky česneku

  2. Okapaný sýr nakrájíme na silnější plátky. Chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a v osolené vodě povaříme asi 3 - 6 minut. Záleží na síle chřestu. Potom chřest zprudka ochladíme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Do většího hrnce nalijeme asi 3 cm vody, kterou ochutíme solí, octem a přivedeme k varu. Do mírně vroucí probublávající vody pozvolna vkládáme rozklepnutá vejce a "táhneme" asi 2 - 3 minuty tak, aby žloutky byly tekuté a bílky tuhé. Takto pošírovaná vejce necháme na ubrousku okapat

  3. Na másle necháme krátce prohřát okapaný chřest, který rozdělíme na talířky, poklademe pošírovaným vejcem, obložíme sýrem a zakapeme omáčkou. Chřest s pošírovaným vejcem ozdobíme řeřichou nebo jinými bylinkami. Pokrm podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!