Chřest s krabem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1 špetka šafrán
3 lžíce slunečnicový olej
1 lžička plnotučná hořčice
8 listů hlávkový salát
1 lžíce vinný ocet
1 špetka mletý černý pepř
1 konzerva krabí maso
600 g zelený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo. Chřest očistíme, ukrojíme spodní části, ale neloupeme ho, protože u zeleného chřestu se jí všechno. Chřest vaříme asi 3 minuty ve vařící vodě, necháme ho okapat a uložíme na chladné místo

  2. Prošleháme hořčici s octem, zakapeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a vzniklou omáčku vinaigrette nalijeme do salátové mísy

  3. Kousky krabího masa necháme okapat. Listy hlávkového salátu rozložíme na talíře, rozdělíme na ně krabí maso a chřest a zalijeme omáčkou vinaigrette

  4. Vejce ochladíme pod studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Na každý talíř dáme dvě čtvrtky a podáváme se zbytkem omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!