Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
1 ks bobkový list
3 lžíce olivový olej
3 lžíce bílý vinný ocet
mletý černý pepř
400 g zelený chřest
150 g schwarzwaldská šunka
50 g sýr Gran Padano

Postup přípravy receptu

  1. Tenké stonky chřestu očistíme a ulomíme dřevnaté konce, dlouhé asi 3 cm. Nevyhazujeme je a použijeme je později například k přípravě zeleninového vývaru. Stonky svážeme kuchyňským provázkem do svazečků a vložíme do vařící osolené vody na 10 minut

  2. Ihned po uvaření ponoříme chřest do studené vody, aby se zastavil var a zachovala se křehkost a barva zeleniny. Rozdělíme ho do 4 svazečků, každý zabalíme do šunky, přendáme do zapékací mísy a zakapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a zapékáme po dobu 15 minut

  3. Mezitím si připravíme ztracená vejce. Do rendlíku dáme 300 ml vody, ocet, lžičku soli a bobkový list. Když voda začne vřít, snížíme teplotu, aby voda jen jemně probublávala ode dna. Pomocí vidličky vytvoříme ve vodě vír a vklepneme do něj vejce. Po 4 minutách bílek na povrchu ztuhne, ale žloutek uvnitř zůstane měkký. Vejce opatrně vyjmeme, rozložíme na zapečený chřest, opepříme a osolíme

  4. Chřest se šunkou a pošírovaným vejcem podáváme jako výborný předkrm

  5. Zdroj: Billa


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!