Rizoto s kuřecími srdíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 hrnky voda
1 hrnek rýže
40-50 dkg mražená zelenina s kukuřicí
20 dkg kuřecí srdce
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme v hrnci na vrstvě oleje, když zesklovatí, přidáme pokrájená kuřecí srdíčka. Lehce je osmahneme, necháme zatáhnout a přidáme rýži, kterou cca tři minutky orestujeme.

  2. Těsně před přidáním vody přidáme zeleninu a promícháme směs. Zalijeme vodou, promícháme a necháme vařit. Můžeme lehce osolit. Množství vody výrazně ovlivní konzistenci rizota - čím více vody, tím je rizoto měkčí.

  3. Až se vyvaří téměř všechna voda, můžeme přejít k dochucování. Rizoto s kuřecími srdíčky podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat.

  4. Ideální přílohou k rizotu s kuřecími srdíčky je kyselá okurka nebo naložená červená řepa. Recept je pro 2 - 3 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!