Batáty na másle recept
Apetit Recepty chuťovkyPostup Batáty na másle
Postup přípravy receptu
-
Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na asi 5 mm silné plátky
Troubu rozehřejeme na 180 °C a na chvíli do ní dáme prázdný plech, který po zahřátí důkladně potřeme máslem. Na máslo klademe těsně vedle sebe plátky batátů, lehce shora posolíme a vložíme na 2 minuty do trouby
Plech poté vyndáme, již teplé plátky navrchu potřeme máslem a vložíme zpět do trouby. Po asi 10 minutách pečení zvýšíme teplotu na 250 °C, troubu přepneme na režim grilování a pečeme zhruba dalších 5 - 10 minut do lehkého zhnědnutí plátků
Batáty na másle podáváme samostatně jako chuťovku, můžeme je použít i jako přílohu například ke grilovanému masu.