Batáty na másle recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička sůl
5 dkg máslo
2 ks batáty

Postup přípravy receptu

  1. Batáty důkladně omyjeme a nakrájíme na asi 5 mm silné plátky

  2. Troubu rozehřejeme na 180 °C a na chvíli do ní dáme prázdný plech, který po zahřátí důkladně potřeme máslem. Na máslo klademe těsně vedle sebe plátky batátů, lehce shora posolíme a vložíme na 2 minuty do trouby

  3. Plech poté vyndáme, již teplé plátky navrchu potřeme máslem a vložíme zpět do trouby. Po asi 10 minutách pečení zvýšíme teplotu na 250 °C, troubu přepneme na režim grilování a pečeme zhruba dalších 5 - 10 minut do lehkého zhnědnutí plátků

  4. Batáty na másle podáváme samostatně jako chuťovku, můžeme je použít i jako přílohu například ke grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!