Risotto s rajčaty a mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička máslo
200 g mozzarella
4 lžíce olivový olej
500 g konzervovaná rajčata
0 ks mladá cibulka
350 g rýže na risotto
podle chuti
sůl
podle potřeby
parmazán
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na nakrájenou cibulku s olivovým olejem dáme orestovat na 3 minutky rýži, podlijeme rajčatovou šťávou a 2 hrnky vody. Dochutíme solí a vaříme cca 15 minut.

  2. Dle potřeby doléváme vodou.

  3. Ke konci vaření přidáme knoflík másla, parmazán, mozzarellu nakrájenou na kostičky a natrhané lístky bazalky.

  4. Risotto s rajčaty a mozzarellou promícháme a podáváme teplé i jako hlavní chod. Zdobíme parmazánem a lístky bazalky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!