Risotto s klobásou a houbami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
3 ks klobása
parmazán
300 g žampiony
0,5 sklenek bílé víno
zeleninový vývar
350 g rýže na risotto

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou klobásu bez kůžičky nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky

  2. Klobásu osmažíme s česnekem a podlijeme suchým vínem. Přidáme nakrájené žampiony a společně prosmažíme asi 5 minut. Následně přidáme rýži, kterou osolíme a při podlevání vývarem po malých částech vaříme do změknutí. Hotové risotto promícháme s máslem a nastrouhaným sýrem

  3. Risotto s klobásou a houbami podáváme teplé k hlavnímu chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!