Pařížské dortíčky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

1/2 hrnku cukr
3 ks vejce
2 lžíce kakao
1 lžička prášek do pečiva
1 kelímek smetana na šlehání
3/4 hrnku cukr krupice
1 ks čokoláda na vaření
1/2 hrnku hladká mouka
250 g máslo nebo margarín
2 lžíce holandské kakao

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme krém. Za stálého míchání přivedeme k varu smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs sundáme s plotny. Přidáme nalámanou čokoládu a pokrájenou půlku másla. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Pak pomocí šlehače hmotu vyšleháme a až bude dostatečně hustá, přidáme zbytek másla a vytvoříme krém

  2. Troubu nahřej na 250°C, plech vyložíme pečícím papírem. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme zbytek surovin a jemně zamícháme. Těsto nalijeme na pekáč a zarovnáme. Měla by to být malá tenká vrstva

  3. Pařížské dortíčky pečeme asi 8 minut. Povrch by měl být jemně hnědý. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí pomocí např. hrníčku vykrajujeme kolečka do těsta

  4. Zdobení:

  5. Vždy jedno kolečko z upečeného těsta namažeme marmeládou a přiklopíme kolečkem namazaným krémem. Dejte ho tam hodně, je to pak mňamka. Hezky to pak celé namažeme krémem a ozdobíme dle libosti. Já sypu pařížské dortíčky nastrouhanou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!