Pařížské dortíčky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1/2 hrnku cukr 3 ks vejce 2 lžíce kakao 1 lžička prášek do pečiva 1 kelímek smetana na šlehání 3/4 hrnku cukr krupice 1 ks čokoláda na vaření 1/2 hrnku hladká mouka 250 g máslo nebo margarín 2 lžíce holandské kakao
Postup Pařížské dortíčky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme krém. Za stálého míchání přivedeme k varu smetanu, cukr a kakao. Po spojení všech surovin a krátkém povaření směs sundáme s plotny. Přidáme nalámanou čokoládu a pokrájenou půlku másla. Necháme vychladnout, během chladnutí občas promícháme. Pak pomocí šlehače hmotu vyšleháme a až bude dostatečně hustá, přidáme zbytek másla a vytvoříme krém
Troubu nahřej na 250°C, plech vyložíme pečícím papírem. Vejce a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme zbytek surovin a jemně zamícháme. Těsto nalijeme na pekáč a zarovnáme. Měla by to být malá tenká vrstva
Pařížské dortíčky pečeme asi 8 minut. Povrch by měl být jemně hnědý. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí pomocí např. hrníčku vykrajujeme kolečka do těsta
Zdobení:
Vždy jedno kolečko z upečeného těsta namažeme marmeládou a přiklopíme kolečkem namazaným krémem. Dejte ho tam hodně, je to pak mňamka. Hezky to pak celé namažeme krémem a ozdobíme dle libosti. Já sypu pařížské dortíčky nastrouhanou čokoládou.