Krémové risotto s tofu a hráškem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 150 g hrášek 2 stroužky česnek 50 g máslo 1 lžička tymián 2 ks šalotka parmazán mletý bílý pepř sojová omáčka zeleninový vývar 1,5 hrnek rýže arborio 1 - 2 lžičky bylinková sůl 300 g tofu natural
Postup Krémové risotto s tofu a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Šalotky oloupeme a nakrájíme na velmi drobno. Stejně tak oloupaný česnek. Hrášek vyloupeme z lusků, můžeme použít i mražený hrášek. Tofu natural nakrájíme na menší kostky
V hrnci rozehřejeme polovinu másla, vsypeme šalotku a asi 2 - 3 minuty restujeme. Vsypeme česnek, necháme rozvonět a přidáme tofu. Znovu pár minut restujeme za častého míchání. Vsypeme rýži, znovu orestujeme, přidáme hrášek a zalijeme trochou vývaru. Směs osolíme bylinkovou solí, přidáme tymián a za častého míchání vaříme doměkka. Vždy když se vývar téměř vyvaří, přilijeme další, risotto nesmí nikdy zůstat suché. Asi za 20 minut, kdy je rýže měkká, podle chuti opepříme, dosolíme a zjemníme zbytkem másla. Máme-li sýr po ruce, přimícháme i najemno nastrouhaný parmazán (klidně i hrst). Já tentokrát do risotta přidala i trochu sojové omáčky
Krémové risotto s tofu a hráškem ihned rozdělíme na talíře a ihned podáváme.