Krémové risotto s tofu a hráškem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

150 g hrášek
2 stroužky česnek
50 g máslo
1 lžička tymián
2 ks šalotka
parmazán
mletý bílý pepř
sojová omáčka
zeleninový vývar
1,5 hrnek rýže arborio
1 - 2 lžičky bylinková sůl
300 g tofu natural

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky oloupeme a nakrájíme na velmi drobno. Stejně tak oloupaný česnek. Hrášek vyloupeme z lusků, můžeme použít i mražený hrášek. Tofu natural nakrájíme na menší kostky

  2. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, vsypeme šalotku a asi 2 - 3 minuty restujeme. Vsypeme česnek, necháme rozvonět a přidáme tofu. Znovu pár minut restujeme za častého míchání. Vsypeme rýži, znovu orestujeme, přidáme hrášek a zalijeme trochou vývaru. Směs osolíme bylinkovou solí, přidáme tymián a za častého míchání vaříme doměkka. Vždy když se vývar téměř vyvaří, přilijeme další, risotto nesmí nikdy zůstat suché. Asi za 20 minut, kdy je rýže měkká, podle chuti opepříme, dosolíme a zjemníme zbytkem másla. Máme-li sýr po ruce, přimícháme i najemno nastrouhaný parmazán (klidně i hrst). Já tentokrát do risotta přidala i trochu sojové omáčky

  3. Krémové risotto s tofu a hráškem ihned rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!