Risotto s dýní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks cibule
100 g parmazán
300 g dýně
2 lžíce olivový olej
1 l zeleninový bujon
0 sklenek bílé suché víno
400 g kulatozrnná rýže
podle chuti
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, zbavíme zrníček a nakrájíme na malé kostky.

  2. Na trošce oleje orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou dýni, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí. Podle potřeby podléváme trochou vývaru. Jakmile dýně změkne, přidáme rýži a za stálého míchání ji vaříme asi 10 minut. Podlijeme vínem a jakmile se odpaří, podlijeme vývarem. Vaříme na pomalém ohni dalších 10 - 15 minut, nebo než rýže změkne. Těsně před koncem vaření přidáme máslo a nastrouhaný parmazán, dobře promícháme a odstavíme.

  3. Risotto s dýní podáváme ihned jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!