Restovaná játra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

80 g olej
1 lžička sůl
100 g cibule
1 špetka mletý pepř
15 g hladká mouka
500 g vepřová játra
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Játra pokrájíme na menší kousky. Nadrobno nakrájíme také oloupanou cibuli. Připravíme si veškeré koření a bylinky.

  2. Cibuli zpěníme na oleji. Za stálého míchání přidáme játra a opečeme je. Posypeme mletým pepřem, poprášíme moukou a ještě chvíli restujeme. Pak přidáme papriku a majoránku. Osolíme a podlijeme takovým množstvím vody, aby pro převaření vznikla hustší omáčka.

  3. Restovaná játra podáváme s vařenými brambory nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!