Restovaná zeleninová směs recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 ks pórek
1 lžička olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
2 špetky mletý černý pepř
100 g cherry rajčátka
1,5 lžíce rajčatové pyré
2 špetky česneková sůl
2 ks bílá paprika
2 špetky sušený libeček

Postup přípravy receptu

  1. Pórek, rajčátka i papriku očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka nebo tenké nudličky, rajčátka rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky (podle velikosti), papriku na nudličky

  2. Na pánvi rozehřejeme lžičku oleje a nejprve osmahneme pórek. Až se nám zatáhne a začne měknout, přidáme papriku, rajčata a restujeme za občasného promíchání. Přidáme rajčatové pyré a ochutíme česnekovou solí, pepřem a libečkem. V závěru zakápneme sójovou omáčkou a necháme vyrestovat tak, aby nám nezůstala téměř žádná šťáva

  3. Restovanou zeleninovou směs podáváme jako hlavní chod pro vegetariány (vegany). Ale můžeme ji použít i jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!