Restovaná vepřová játra s mrkvovou rýží recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
1/2 hrnečku voda
1 ks mrkev
1 hrnek rýže
pepř
300 g vepřová játra
3 lžičky rajský protlak

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová jatýrka omyjeme, nakrájíme na plátky a na rozpáleném tuku restujeme z obou stran. Přidáme pepř a na jemné plátky pokrájenou cibuli, trochu rajského protlaku a vody. Játra dusíme ve šťávě doměkka a poté dosolíme podle potřeby

  2. Rýži jako přílohu uvaříme dle obvyklého postupu, jen před změknutím přidáme nastrouhanou mrkev (pro barvu a chuť)

  3. Restovaná vepřová játra s mrkvovou rýží podáváme se sklenkou červeného vína.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!