Red snapper stew recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
2 stroužky česnek
2 lžíce olej
1 ks brambory
1 ks cibule
2 řapíky celer
1 ks cuketa
2 ks rajče
170 ml kuřecí vývar
3 lžíce hladká mouka
4 lžíce studená voda
0.3 lžičky drcený rozmarýn
250 g rybí maso

Postup přípravy receptu

  1. Menší cibuli a česnek očistíme nasekáme. Cibuli najemno, česnek nahrubo. Cuketu nakrájíme půl kolečka. Řapíkatý celer nasekáme. Větší bramboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Rajčata také nakrájíme na kostky, můžeme použít i rajčata v konzervě. Rybí maso nakrájíme na asi 2 cm kostky. Maso nesmí mít kostky, můžeme použít i filé.

  2. Ve větším kastrolu na mírném ohni orestujeme cibuli, cuketu a řapíkový celer. Když je všechno 'sklovité', přidáme česnek a po 1 minutě odstavíme z ohně. Přidáme rajčata, vývar, rozmarýn a bramborové kostky. Směs přiklopíme pokličkou a přivedeme do mírného varu asi tak na 15 minut. Po 15ti minutách osolíme a opepříme podle naší chuti.

  3. Mezitím smícháme mouku a studenou vodu, až to utvoří hustou hmotu, asi tak jako bílé lepidlo. Přidáme do napůl hotového ragú a znova přivedeme do mírného varu za neustálého míchání, aby se nám neudělaly žmolky.

  4. Když ragú začne bublat, přidáme připravené kostky rybího masa. Vaříme, až maso zbělá a pak odstavíme na 10 minut, aby se jen prohřálo. Před podáváním přivedeme red snapper stew znovu skoro do varu a přidáme sůl a pepř na dochucení.

  5. Red snapper stew je na 2 nebo 3 porce. Podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!