Zeleninové lečo s ředkvičkami recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 ks vejce máslo 1 svazek ředkvičky vegeta mletý barevný pepř 1 ks větší salátová okurka 2 ks barevná paprika bylinková sůl 1 lžíce čerstvá pažitka
Postup Zeleninové lečo s ředkvičkami
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si zeleninu. Větší salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky, nejlépe dvou barev, očistíme a rozkrájíme taktéž na kostičky, stejně tak ředkvičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku najemno nasekáme
Rozpálíme hlubokou pánev s hrubším plátkem másla a nejprve osmahneme ředkvičky, přidáme česnek a necháme ho zavonět. Pak vsypeme ostatní zeleninu, bohatě osolíme, opepříme a přidáme podle chuti vegetu (nemusí být). Za občasného promíchání necháme zeleninu osmahnout, dokud nezačne pouštět šťávu. Nakonec vmícháme pažitku a rozšlehaná vejce, která necháme za stálého míchání zatuhnout. Během chvilky je hotovo a už lečo s ředkvičkami jen odstavíme
Zeleninové lečo s ředkvičkami podáváme jako zdravou teplou večeři. Můžeme přidat krajíc čerstvého chleba nebo pečivo úplně vynechat.