Zeleninové lečo s ředkvičkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 ks vejce
máslo
1 svazek ředkvičky
vegeta
mletý barevný pepř
1 ks větší salátová okurka
2 ks barevná paprika
bylinková sůl
1 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninu. Větší salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriky, nejlépe dvou barev, očistíme a rozkrájíme taktéž na kostičky, stejně tak ředkvičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku najemno nasekáme

  2. Rozpálíme hlubokou pánev s hrubším plátkem másla a nejprve osmahneme ředkvičky, přidáme česnek a necháme ho zavonět. Pak vsypeme ostatní zeleninu, bohatě osolíme, opepříme a přidáme podle chuti vegetu (nemusí být). Za občasného promíchání necháme zeleninu osmahnout, dokud nezačne pouštět šťávu. Nakonec vmícháme pažitku a rozšlehaná vejce, která necháme za stálého míchání zatuhnout. Během chvilky je hotovo a už lečo s ředkvičkami jen odstavíme

  3. Zeleninové lečo s ředkvičkami podáváme jako zdravou teplou večeři. Můžeme přidat krajíc čerstvého chleba nebo pečivo úplně vynechat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!