Řecký pastýřský salát recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks cibule
500 g rajče
4 lžíce olivový olej
2 ks zelená paprika
3 lžíce vinný ocet
1 ks salátová okurka
100 g černé olivy
200 g čerstvý sýr
1 špetka mletý černý pepř
1 ks listový salát
1 lžíce sušené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Listový salát dobře opláchneme a osušíme. Listy roztrháme na kousky velikosti sousta. Paprikové lusky rozpůlíme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky

  2. Čerstvý sýr nakrájíme na kostky a olivy na čtvrtiny. Cibuli oloupeme (jarní cibuli omyjeme) a nakrájíme na kolečka. Omytou okurku případně oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na kousky

  3. Všechny přísady na řecký pastýřský salát promícháme v míse

  4. Na zálivku rozmícháme ocet, sůl, pepř a bylinky. Mícháme, dokud se sůl nerozpustí. Nakonec přišleháme ocet. Salát přelijeme zálivkou až před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!