Řecký lilkový salát - Melitzanosalata recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 ks lilek
1 svazeček nasekaná petrželka
1/2 ks červená paprika
1 lžíce citronová šťáva
3 lžíce panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Velká lilek a česnek rozložíme na plech či pekáček, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Poté lilek vydlabeme lžíci a spolu s opečeným česnekem jej umixujeme dohladka

  2. Přidáme citronovou šťávu, olivový olej a ještě chvíli mixujeme. Je možné přidat i hrst sezamových semínek. Na závěr ochutíme solí a pepřem

  3. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata (pomazánku) můžeme navrch posypat nadrobno nakrájenou petrželkou a nasekanou červenou paprikou. Řecký lilkový salát - Melitzanosalata servírujeme s pečivem nebo s pita chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!