Pikantní filé s medem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 - 1,5 dl voda
citron
1 lžíce med
1 - 2 lžíce olivový olej
sójová omáčka
1/4 ks zeleninový bujon
ďábelské koření
bylinková sůl
1 ks pórek (15 cm, zelená část)
barevný celý pepř
600 g rybí filé (pangasius)

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé očistíme, použijeme naporcované ryby (ne kostky). Pokapeme čerstvým citronem a výrazně posypeme ďábelským kořením, jemněji bylinkovou solí. Koření do rybího filé prsty jemně zatlačíme a necháme alespoň 30 minut odležet

  2. Mezitím si na kolečka nakrájíme zelenou část pórku a zprudka jej na olivovém oleji osmahneme. Vhodíme kousky filé (3 - 4 porce), posypeme celým pepřem a necháme zatáhnout. Pokapeme trochou tmavé sójové omáčky. Párkrát zlehka obrátíme, dokud není maso na povrchu bílé. Poté podlijeme vodou, přidáme rozdrobenou čtvrtku bujónu a přikryjeme pokličkou. Chvíli podusíme, přidáme lžíci medu, zvýšíme teplotu a necháme šťávu z poloviny vydusit (ale už bez pokličky). Celková příprava by neměla trvat déle než 10 - 12 minut

  3. Pikantní filé s medem ihned podáváme. Jako přílohu volíme tmavé pečivo, vařené brambory nebo jen čerstvou zeleninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!