Pikantní dýňová polévka s pestem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
1 ks brambory
2 lístky bobkový list
1 kelímek žervé
1 lžička olivový olej
zeleninový vývar
3 - 4 ks jarní cibulka
1 špetka mletý zázvor
1 lžíce italské bylinky
2 lžíce rajčatové pesto
1 ks dýně hokaido
1 - 2 lžičky koření Horalka

Postup přípravy receptu

  1. Středně velkou dýni omyjeme, rozkrojíme vydlabeme měkký střed se semínky a nakrájíme na větší kostky. Cibulky očistíme a nakrájíme nahrubo. Česnek oloupeme. Zázvor použijeme sušený a jemně mletý. Menší brambor oloupeme a nakrájíme na kostky

  2. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo s olejem, vsypeme cibulku a 2 - 3 minuty restujeme. Vsypeme česnek a necháme rozvonět, přidáme kostky dýně, brambory a znovu restujeme pár minut. Přisypeme koření Horalka, sůl, bobkový list, špetku mletého zázvoru, směs italských bylinek a zalijeme zeleninovým vývarem. Dýňovou polévku přivedeme k varu a vaříme do změknutí cca 15 minut

  3. Poté celý obsah hrnce (vyjma bobkových listů) rozmixujeme do hladké konzistence, přidáme kelímek žervé a znovu promixujeme. Na závěr vmícháme 2 lžíce kvalitního rajčatového pesta a podle potřeby ještě dochutíme solí a bylinkami

  4. Pikantní dýňová polévka s pestem skvěle chutná samotná, případně k ní přikusujeme bílou bagetku, toast či přisypáváme krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!