Řapíkatý celer s parmazánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžička bazalka
4 lžíce parmazán
1 ks řapíkatý celer
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nakrájíme na malé kousky (cca 5 cm). Dáme do osolené vody a necháme 5 - 10 minut povařit. Čím méně, tím více bude celer křupavý.

  2. Po povaření slijeme vodu a celer vložíme do zapékací misky, přidáme sůl, pepř a bazalku. Posypeme strouhaným parmazánem a dáme na čtvrt hodiny zapéct do trouby.

  3. Řapíkatý celer s parmazánem pak podáváme samotný jako lehký oběd či večeři, popřípadě můžeme použít jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!