Řapíkatý celer s parmazánem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 lžička bazalka 4 lžíce parmazán 1 ks řapíkatý celer 1 špetka mletý černý pepř
Postup Řapíkatý celer s parmazánem recept
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme a nakrájíme na malé kousky (cca 5 cm). Dáme do osolené vody a necháme 5 - 10 minut povařit. Čím méně, tím více bude celer křupavý.
Po povaření slijeme vodu a celer vložíme do zapékací misky, přidáme sůl, pepř a bazalku. Posypeme strouhaným parmazánem a dáme na čtvrt hodiny zapéct do trouby.
Řapíkatý celer s parmazánem pak podáváme samotný jako lehký oběd či večeři, popřípadě můžeme použít jako přílohu k masu.