Rajská omáčka s houskovým knedlíkem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 kg hovězí maso podle potřeby olej masový vývar světlá hotová jíška podle chuti 1 lžička sůl 4 lžíce cukr krupice omáčka 1 ks cibule 1 kostka masox 2 listy bobkový list 3 kuličky nové koření 3 plechovky rajský protlak 3 kuličky celý černý pepř
Postup Rajská omáčka s houskovým knedlíkem recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso vaříme v celku asi 2 - 4 hodiny podle velikosti a potom maso nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Vezmeme druhý hrnec a na oleji osmahneme cibuli. Přidáme plátky hovězího masa, rajský protlak, bobkový list, pepř, nové koření a masox. Zalijeme vývarem z masa a necháme vařit asi půl hodiny. Potom maso vyndáme a omáčku přecedíme, abychom se zbavili kousků koření a cibule. Rajskou omáčku ochutíme jednou lžičkou soli, asi 4 velkými lžícemi cukru a zahustíme jíškou.
Rajskou omáčku s plátky hovězího masa podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.