Rajská omáčka s houskovým knedlíkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg hovězí maso
podle potřeby
olej
masový vývar
světlá hotová jíška
podle chuti
1 lžička sůl
4 lžíce cukr krupice
omáčka
1 ks cibule
1 kostka masox
2 listy bobkový list
3 kuličky nové koření
3 plechovky rajský protlak
3 kuličky celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso vaříme v celku asi 2 - 4 hodiny podle velikosti a potom maso nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  2. Vezmeme druhý hrnec a na oleji osmahneme cibuli. Přidáme plátky hovězího masa, rajský protlak, bobkový list, pepř, nové koření a masox. Zalijeme vývarem z masa a necháme vařit asi půl hodiny. Potom maso vyndáme a omáčku přecedíme, abychom se zbavili kousků koření a cibule. Rajskou omáčku ochutíme jednou lžičkou soli, asi 4 velkými lžícemi cukru a zahustíme jíškou.

  3. Rajskou omáčku s plátky hovězího masa podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!