Šašlik z vepřové panenky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
150 g majonéza
3 ks bobkový list
8 kuliček nové koření
1 ks velká cibule
1 kelímek zakysaná smetana
2 ks větší cibule
8 kuliček černý pepř
2 ks pikantní klobása
2 ks vepřová panenka
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky asi 50g velké a naložíme. Marinádu si připravíme smícháním zakysané smetany, majonézy, nahrubo nakrájené cibule a koření. V této hmotě maso dobře promícháme a necháme odležet do druhého dne

  2. Druhý den maso opláchneme a střídavě napichujeme na špejli s kouskem cibule a klobásou. Oloupanou cibuli i klobásku si předem nakrájíme

  3. Šašlik z vepřové panenky naskládáme na vymaštěný pekáček a pod pečící fólií pečeme asi 30 minut na 200 °C

  4. Šašlik z vepřové panenky podáváme například s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!