Rajská omáčka podle maminky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 l voda
210 g rajský protlak
podle chuti
2-3 lžíce cukr
sůl
ocet
skořice
bobkový list
celý černý pepř
strouhaný perník
celé nové koření
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody dáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření, hřebíček, sůl a oloupanou cibuli.Přivedeme k varu,přidáme kousek perníku a rajský protlak.

  2. Na pánvi upražíme asi lžíci másla a 2 lžíce cukru. Upražený cukr přidáme do omáčky. V omáčce rozvaříme masový bujon, ochutíme skořicí a cukrem a octem. Rajskou omáčku zahustíme instantní jíškou nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Již jen krátce povaříme. Hotovou rajskou omáčku přecedíme.

  3. Rajskou omáčku podle maminky podáváme s těstovinami, houskovými knedlíky a masovou sekanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!