Hustá cizrnovo-bramborová polévka s mangoldem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
3 ks cibule
pepř
5 lžic olivový olej
dýňová semínka
2 lžičky červená paprika
vlašské ořechy
0,5 lžiček pálivá paprika
1,5 l horká voda
2 kostky zeleninový Bio bujón
0,5 kg uvařená cizrna
0,5 kg brambory oloupané a nakrájené
1 hrst lístky mangoldu

Postup přípravy receptu

  1. Osmažte pomalu cibulku a česnek na oleji. Přidejte koření, necelou malou lžičku soli a společně chvíli orestujte

  2. Zalijte horkou vodou, přidejte kostky zeleninového bujónu, cizrnu a brambory. Vařte cca 15 minut (do změknutí brambor - záleží na velikosti kousků)

  3. Přibližně třetinu uvařené polévky odeberte a rozmixujte do krémova, jde to i ponorným mixérem. Vraťte zpět do polévky - tím ji skvěle zahustíte, aniž byste museli dělat ne moc zdravou jíšku

  4. Na závěr přidejte na kousky nakrájený mangold nebo na šikmo nakrájené zelené části pórku, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte dle potřeby solí, pepřem, popřípadě můžete přidat i trošku smetany (bio kravské, sojové nebo ovesné) - ale to vůbec není nutné

  5. Posypte opraženými dýňovými semínky nebo vlašskými ořechy

  6. Zdroj:

  7. BioAbecedář Hanky Zemanové, vydal Smart Press, 2010

  8. Základní příručka pro všechny, kdo se zajímají o kvalitu jídla, zdraví a o bio.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!