Husokachna s ricottovou bramborovou kaší recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
vývar
2 lžíce máslo
1 kg brambory
100 - 150 ml mléko
1 - 2 ks cibule
3 ks mrkev
1 ks petržel
2 - 3 kuličky jalovec
1 ks bobkový list
4 - 5 kuliček nové koření
1 balíček divoké koření
250 g ricotta
2 snítky čerstvý tymián
3 řapíky řapíkatý celer
10 kuliček celý černý pepř
1 ks husokachna

Postup přípravy receptu

  1. Husokachnu očistíme a ze všech stran (i uvnitř) řádně prosolíme a kůži hustě propícháme vidličkou. Očištěný celer, mrkev a petržel nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo

  2. Husokachnu a veškerou zeleninu vložíme do pekáče a přidáme koření (bobkový list, jalovec, nové koření, tymián a celý černý pepř). Vše podlijeme vývarem, pekáč zakryjeme a vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Potom teplotu zmírníme a pečeme při 170 °C asi 2,5 - 3 hodiny doměkka. Během pečení husokachnu podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkkou husokachnu odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova

  3. Během pečení si připravíme bramborovou kaši s ricottou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dvakrát vypereme ve studené vodě. Bobkový list, tymián, nové koření, jalovec a celý černý pepř zabalíme do gázy a zavážeme do malého balíčku. Brambory vaříme spolu s kořením v osolené vodě doměkka. Pak koření odstraníme, brambory slijeme a vyšleháme spolu s ricottou, máslem a vlažným mlékem dohladka

  4. Naporcovanou husokachnu podáváme s ricottovou bramborovou kaší a vypečeným sosem jako výborný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!