Husokachna s ricottovou bramborovou kaší recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vývar 2 lžíce máslo 1 kg brambory 100 - 150 ml mléko 1 - 2 ks cibule 3 ks mrkev 1 ks petržel 2 - 3 kuličky jalovec 1 ks bobkový list 4 - 5 kuliček nové koření 1 balíček divoké koření 250 g ricotta 2 snítky čerstvý tymián 3 řapíky řapíkatý celer 10 kuliček celý černý pepř 1 ks husokachna
Postup Husokachna s ricottovou bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Husokachnu očistíme a ze všech stran (i uvnitř) řádně prosolíme a kůži hustě propícháme vidličkou. Očištěný celer, mrkev a petržel nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nahrubo
Husokachnu a veškerou zeleninu vložíme do pekáče a přidáme koření (bobkový list, jalovec, nové koření, tymián a celý černý pepř). Vše podlijeme vývarem, pekáč zakryjeme a vložíme na 30 minut do trouby předehřáté na 220 °C. Potom teplotu zmírníme a pečeme při 170 °C asi 2,5 - 3 hodiny doměkka. Během pečení husokachnu podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou. Měkkou husokachnu odkryjeme, teplotu zvýšíme a dopečeme dorůžova
Během pečení si připravíme bramborovou kaši s ricottou. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a dvakrát vypereme ve studené vodě. Bobkový list, tymián, nové koření, jalovec a celý černý pepř zabalíme do gázy a zavážeme do malého balíčku. Brambory vaříme spolu s kořením v osolené vodě doměkka. Pak koření odstraníme, brambory slijeme a vyšleháme spolu s ricottou, máslem a vlažným mlékem dohladka
Naporcovanou husokachnu podáváme s ricottovou bramborovou kaší a vypečeným sosem jako výborný hlavní chod.