Huspenina z kuřecího masa recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 50 g hrášek sůl 1 ks cibule 1/2 ks kuře 2 ks bobkový list 6 kuliček nové koření bílý vinný ocet červená cibule 10 kuliček celý černý pepř 1 balíček mletá želatina 50 g baby karotka
Postup Huspenina z kuřecího masa
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuře zalijeme studenou vodou tak, aby tekutina dosáhla asi 1 cm nad kuře. Přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme zakryté téměř 2 hodiny doměkka. Hrášek a baby karotku krátce podusíme na másle a necháme vychladnout
Měkké kuře vyjmeme z vývaru, maso obereme a nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu želatiny. Tu připravíme podle návodu na obalu
Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. V želatinovém roztoku promícháme nakrájené maso, hrášek a karotku. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem. Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout
Huspeninu z kuřecího masa s hráškem a baby karotkou nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou červenou cibulkou a pečivem.