Huspenina z kuřecího masa recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

50 g hrášek
sůl
1 ks cibule
1/2 ks kuře
2 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
bílý vinný ocet
červená cibule
10 kuliček celý černý pepř
1 balíček mletá želatina
50 g baby karotka

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře zalijeme studenou vodou tak, aby tekutina dosáhla asi 1 cm nad kuře. Přidáme koření, cibuli, sůl a zvolna vaříme zakryté téměř 2 hodiny doměkka. Hrášek a baby karotku krátce podusíme na másle a necháme vychladnout

  2. Měkké kuře vyjmeme z vývaru, maso obereme a nakrájíme na kousky. Vývar přecedíme a použijeme na přípravu želatiny. Tu připravíme podle návodu na obalu

  3. Formu na biskupský chlebíček vytřeme olejem nebo vyložíme fólií. V želatinovém roztoku promícháme nakrájené maso, hrášek a karotku. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a okyselíme octem. Vlijeme do formy a necháme do druhého dne ztuhnout

  4. Huspeninu z kuřecího masa s hráškem a baby karotkou nakrájíme na porce a podáváme jako chuťovku s jemně nakrájenou červenou cibulkou a pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!