Rajčatový salát s mozzarellou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
15 g petrželka
25 g bazalka
pepř
4 ks jarní cibulka
450 g třešňová rajčata
125 ml panenský olivový olej
2 lžíce ocet aceto balsamico
200 g mozzarella nakrájená na kousky

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nakrájíme na půlky a dáme do mísy. Jarní cibulky nakrájíme nadrobno a přidáme k rajčatům

  2. Přidáme olivový olej a ocet aceto balsamico a salát promícháme. Osolíme a opepříme, přidáme sýr mozzasella a ještě promícháme. Salát přikryjeme a uložíme na 4 hodiny do chladničky

  3. Před podáváním necháme salát 10 minut v pokojové teplotě. Petrželku nakrájíme nadrobno a přidáme do salátu. Salát znovu promícháme. Lístky bazalky natrháme na kousky, posypeme jimi salát a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!